ZF 24

Dupa un castig de 12 mil euro in 2008, importatorul Peugeot ar putea raporta profit zero in 2009

29.04.2009, 21:15 32

Importatorul Peugeot in Romania, Trust Motors, ar putea raporta profit zero in acest an, de la un castig de 12 milioane euro in 2008, din cauza promotiilor si a sprijinului financiar acordat retelei de dealeri, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, directorul executiv al companiei, Gheorghe Utii.

"Daca suntem pe plus este bine. Deja 1-2 milioane de euro ar fi o performanta, mai ales pentru ca va trebui sa ne ajutam reteaua, prin intarzieri la plati in principal si printr-un sistem mai suplu de prime de performanta, care sa permita dealerilor sa-si amelioreze profitabilitatea, chiar si in conditiile unor volume scazute", a spus Utii.

El a adaugat ca profitabilitatea a fost si este afectata atat de scaderea activitatii, cat si de promotii.

"Anul trecut, uzina a stornat 700 de masini, ceea ce a permis dealerilor sa faca rost de lichiditati. Aceste masini au mers direct catre statele in care exista cerere mai mare decat in Romania, iar uzina a refacturat masinile catre importatorii din tarile respective, precum Belgia si Franta", a spus Utii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO