ZF 24

Dupa ce a fost considerat sector imun la criza, piata pharma primeste perspectiva negativa din partea Moody's

Dupa ce a fost considerat sector imun la criza, piata pharma primeste perspectiva negativa din partea Moody's
17.06.2009, 18:12 22

Perspectiva sectorului farmaceutic mondial se mentine negativa, ca urmare a apropierii termenului de expirare a patentelor unor medicamente importante, a maturizarii portofoliilor si a reducerii numarului de produse aflate in cercetare, potrivit unui raport al Moody's, citat de Mediafax.

"In pofida mentinerii profitabilitatii, perspectiva acordata de Moody's industriei farmaceutice se mentine negativa, intrucat maturizarea portofoliilor de produse si reducerea numarului de produse aflate in cercetare vor exercita presiuni pana dupa 2012", a declarat Marie Fischer-Sabatie, vicepresedinte la Moody's Corporate Finance Group si coautor al raportului "Perspectiva Industriei Farmaceutice Mondiale".

Pentru a-si imbunatati gama de produse si a compensa reducerea veniturilor dupa expirarea unor patente, unele companii au accelerat ritmul achizitiilor.

Ea a aratat ca aceste activitati au, de regula, ca rezultat cresterea gradului de indatorare si pot exercita, in unele cazuri, presiuni asupra ratingurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO