ZF 24

DRUID, companie din domeniul inteligenţei artificiale conversaţionale fondată de Liviu Drăgan, va integra OpenAI ChatGPT în platforma proprie şi mizează pe 16 milioane de euro în venituri anuale recurente în 2023

DRUID, companie din domeniul inteligenţei artificiale...

Autor: Roxana Rosu

25.07.2023, 10:08 982

DRUID, companie activă în domeniul inteligenţei artificiale conversaţionale fondată de Liviu Drăgan, va integra OpenAI ChatGPT prin intermediul Microsoft Azure OpenAI Service în platforma proprie, compania mizând pe atingerea ţintei de 16 milioane de euro în venituri anuale recurente până la sfârşitul acestui an.

"Ne aflăm în pragul unei revoluţii în domeniul inteligenţei artificiale, pe măsură ce integrăm capacităţile extraordinare ale OpenAI în soluţiile noastre de ultimă generaţie de inteligenţă artificială conversaţională prin intermediul Microsoft Azure OpenAI Service. Această integrare deschide o nouă eră a inovaţiilor care vor schimba regulile jocului şi care vor remodela peisajul industriei. Prin valorificarea Azure OpenAI Service, eficientizăm procesele de afaceri, creştem scalabilitatea şi capacităţile asistenţilor virtuali inteligenţi şi deblocăm niveluri fără precedent de personalizare a clienţilor. Aceasta transformă modul în care organizaţiile se angajează cu inteligenţa artificială conversaţională, aliniindu-se perfect cu viziunea noastră de a da posibilitatea întreprinderilor să obţină mai mult prin intermediul tehnologiei transformative", a declarat Liviu Drăgan, CEO DRUID.

Potrivit unui studiu Gartner, 91% dintre întreprinderi urmăresc în mod activ iniţiative digitale, iar liderii de afaceri clasifică digitalizarea ca fiind o prioritate de top. Forumul Economic Mondial preconizează că transformarea digitală ar putea genera o valoare societală şi industrială de 100 de trilioane de dolari până în 2025.

"Colaborarea noastră îndelungată cu Microsoft a fost esenţială pentru realizarea progreselor în industria inteligenţei artificiale conversaţionale. Împreună, am împins limitele inovaţiei, oferind soluţii excepţionale clienţilor noştri. Această colaborare continuă să prospere, iar integrarea noastră cu Azure OpenAI Service este o dovadă a angajamentului nostru comun de a împuternici companiile cu tehnologie de ultimă oră" , a spus Irina Dochitu, Vicepresident Global Partners and Alliances DRUID.

Prin intermediul platformei DRUID, companiile au posibilitatea de a dezvolta aplicaţii de business conversaţionale personalizate, care permit câştiguri de eficienţă operaţională de 20-30%. În plus, integrarea inteligenţei artificiale generative poate automatiza procesele de lucru care în prezent consumă între 60 şi 70% din timpul angajaţilor.

Druid a încheiat 2022 cu venituri de 5,6 milioane de dolari, cele mai bune rezultate financiare de la lansarea sa în 2018.

"Consolidându-şi soluţiile cu Microsoft Azure OpenAI Service, companii precum DRUID creează valoare adăugată pentru clienţii lor. Azure aduce scalabilitate, rezilienţă, eficienţă economică, securitate cibernetică şi protecţie a vieţii private, îmbunătăţind atât produsul, cât şi experienţa utilizatorului", subliniază Bogdan Putinică, Country Manager Microsoft România and Moldova. "Această integrare le va permite utilizatorilor finali să deblocheze noi perspective şi să poată face mai multe cu mai puţin."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO