ZF 24

Dragos Cinca vinde actiuni Flamingo inainte de inceperea ofertei de obligatiuni

02.12.2009, 17:10 51

Firma Neole Limited inregistrata in Cipru si controlata defamilia omului de afaceri Dragos Cinca a vandut in ultimele sedintede tranzactionare circa 1,4 milioane de actiuni ale retaileruluielectroIT Flamingo International (FLA) pentru care a incasat circa65.000 de lei (15.200 de euro).

Joi, 3 decembrie, incepe oferta de obligatiuni convertibile prinintermediul careia Flamingo intentioneaza sa stranga 7 milioane deeuro de la actionari si de la investitori de pe piata de capital.In prima faza, actionarii companiei inregistrati la data de 2septembrie vor putea subscrie obligatiuni proportional cuparticipatiile detinute la acea data, astfel ca Cinca ar trebui sacumpere obligatiuni in valoare de circa 1,8 milioane de euro,care-i revin pentru cele 26% din actiunile Flamingo pe care ledetinea la acea data.

Familia omului de afaceri Dan Adamescu, care detinea circa 20%din Flamingo la inceputul lunii septembrie, si fondul american deinvestitii QVT, cu o participatie de 22%, vor putea de asemenea sasubscrie obligatiuni in valoare de 1,4 si respectiv 1,54 milioanede euro. Intre timp QVT si-a vandut actiunile catre MidfairManagement Services, o firma cu actionar inregistrat in Cipru, darsi-a pastrat dreptul de subscriere.

Obligatiunile care nu vor fi subscrise de actionarii Flamingopana la data de 2 ianuarie 2010, vor fi oferite investitorilor depe piata de capital prin oferta publica, in perioada 5-11 ianuarie,potrivit anuntului de oferta. In cadrul ofertei propriu-zise,investitorii vor putea subscrie pachete de obligatiuni de minimum50.000 de euro.

Oferta de obligatiuni Flamingo echivaleaza cu o oferta deactiuni la pretul de 0,02 lei/actiune, in conditiile in carefiecare obligatiune cu valoarea nominala de 0,1 lei poate ficonvertita in cinci actiuni Flamingo.

Pe Bursa, pretul actiunilor Flamingo era miercuri de 0,027 lei,iar capitalizarea companiei se situa la circa 4,9 mil. euro.

Oferta de obligatiuni Flamingo este intermediata de RaiffeisenCapital&Investment si UniCredit CAIB Securites.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO