ZF 24

Două dintre cele mai mari companii media din lume, Warner Bros. şi Paramount Global, se află în negocieri pentru o posibilă fuziune a afacerilor

Două dintre cele mai mari companii media din lume,...

Autor: Andrei Şerbănescu

21.12.2023, 15:41 115

Warner Bros. Discovery Inc. se află într-o serie de discuţii cu privire la o posibilă fuziune cu Paramount Global, ceea ce ar putea duce la combinarea a două dintre cele mai mari companii media din lume, potrivit unor persoane care au cunoştinţă despre acest subiect, scrie Bloomberg.

Discuţiile sunt preliminare şi este posibil să nu ducă la un acord, a declarat una dintre persoane, care a cerut să nu fie identificată deoarece negocierile se află într-un stadiu incipient.

David Zaslav, directorul general al Warner Bros. Discovery Inc. s-a întâlnit marţi la New York cu Bob Bakish, omologul său de la Paramount Global, pentru a stabili termenii unei posibile fuziuni, a relatat anterior Axios. El a vorbit, de asemenea, cu preşedintele Paramount, Shari Redstone, a cărei companie de familie deţine o participaţie de control la Paramount, proprietarul CBS şi al altor proprietăţi de televiziune.

O fuziune a celor două mari companii media s-ar confrunta probabil cu o examinare intensă din partea autorităţilor federale de reglementare, care au contestat numeroase combinaţii sub administraţia Biden. Potrivit Axios, directorii Warner Bros. spun că ar putea duce la bun sfârşit o astfel de fuziune deoarece compania lor nu deţine o reţea de difuzare precum CBS, deţinută de Paramount.

Ambele companii au întâmpinat dificultăţi pe măsură ce consumatorii au renunţat la abonamentele TV în favoarea unei noi generaţii de servicii de streaming. Afacerile de streaming sunt costisitoare şi nu au compensat profiturile în scădere ale reţelelor tradiţionale. Costurile de programare, în special pentru sport, au crescut semnificativ.

Potrivit mai multor persoane familiarizate cu planurile Paramount, consiliul de administraţie al companiei a manifestat deschidere faţă de o serie de alternative strategice, cum ar fi o alianţă cu un alt gigant media, sau chiar o vânzare către un cumpărător de capital privat sau o companie tech.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO