ZF 24

Doi noi giganti ar putea aparea in industria otelului pe fondul crizei economice globale

09.06.2009, 14:54 17

Unul, sau chiar doi mari jucatori de pe piata otelului ar putea iesi la suprafata de pe urma crizei economice glocale, a declarat Werner Kreuz, vicepresedinte al firmei de consultanta AT Kearney.

Vorbind in cadrul conferintei Steel Business Briefing, organizata de Steel Markets Europe, Kreuz a cosiderat ca este posibil ca un producator sa apara pe piata ruseasca, al doilea fiind cel mai probabil o companie chineza, posibil Baosteel.

"Companiile rusesti au resursele", a explicat Kreuz. "In momentul in care pretul materiilor prime cade din nou, acestea pot incepe preluarile". Au multi bani si pot de asemenea beneficia de garantii de la stat", a spus el. Principalii candidati la pozitia de lider de marimea ArcelorMittal sunt Evraz si Severstal.

De asemenea, AT Kearney se asteapta ca SUA si Europa sa piarda o parte semnificativa din influenta pe care acestea le au in prezent la nivel global, pe plan economic. "Este ceea ce numim polariatatea americana finala", a spus Kreuz. "China va stabili regulile politicilor in cel mult zece ani", a adaugat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO