ZF 24

Doar ministerele Muncii, Internelor si Transporturilor ar putea primi fonduri la rectificare

11.11.2007, 14:00 14

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa la Iasi, ca La rectificarea de buget din aceasta luna se vor taia fonduri de la toate ministerele, cu exceptia Ministerelor Muncii, Internelor si cel al Transporturilor, care ar putea primi fonduri, informeaza Mediafax.

"Anul acesta vom avea o crestere economica de 6,1%. Daca nu era seceta, ajungeam la 7%. Se profileaza un deficit bugetar de 1-2%. La rectificare, veniturile vor ramane aceleasi, in schimb vom face modificari la partea de cheltuieli. Va pot spune ca nu ne vom buluci sa facem cheltuieli suplimentare ci, dimpotriva, vom reduce banii alocati catre majoritatea ministerelor. Le vom lua inapoi banii care au ramas necheltuiti. Ce vom face cu acesti bani, avem doua posibilitati: fie raman nefolositi, in schimb scade deficitul bugetar, fie sumele vor fi realocate catre Ministerul Muncii, MIRA, plus cate ceva si pentru Ministerul Transporturilor", a declarat Vosganian.

Ministrul nu a dat detalii cu privire la sumele care vor fi realocate, motivand ca acestea nu sunt batute in cuie si ca poarta in continuare discutii cu ceilalti ministri.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO