ZF 24

DLA Piper şi BICF | IMAP au asistat East Grain în vânzarea pachetului majoritar de acţiuni către grupul ceh Agrofert prin majorare de capital

DLA Piper şi BICF | IMAP au asistat East Grain în...

Autor: Roxana Rosu

27.10.2023, 12:08 259

Biroul din Bucureşti al firmei globale de avocatură DLA Piper şi banca independentă de investiţii BICF / IMAP au asistat East Grain, companie locală din comerţul cu cereale şi seminţe oleaginoase, în vânzarea pachetului majoritar de acţiuni către grupul ceh Agrofert.

Realizată prin majorare de capital, tranzacţia reprezintă una dintre cele mai importante investiţii străine în sectorul agrobusiness românesc din ultimii ani. Acordul va permite, de asemenea, East Grain, deja activă pe pieţele din România, Ungaria şi Serbia, să exploreze noi oportunităţi, să îşi dezvolte capacităţile şi să pătrundă pe pieţe noi.

Partea de consultanţă juridică a tranzacţiei a fost realizată sub supervizarea lui Marian Dinu, Country Managing Partner, în timp ce proiectul a fost coordonat în toate etapele de Sandra Cahu, Senior Associate, cu asistenţă din partea lui Noemi Popa, Associate.

Serviciile bancare de investiţii, consilierea în fuziuni şi achiziţii şi generarea şi coordonarea tranzacţiei au fost asigurate de BICF Î IMAP, echipa fiind condusă de Alin Pop, Partener, şi i-a mai inclus pe Alina Matache, Consultant, şi Teodor Rusu, Analist.

″România a fost întotdeauna recunoscută ca un jucător de calibru în domeniul agrobusiness. Aş dori să-mi exprim aprecierea pentru echipa East Grain şi, în special, directorul ei, Tamas Vincze, pentru colaborarea fructuoasă şi amicală de-a lungul acestui proiect”, a spus Marian Dinu, Country Managing Partner la DLA Piper .

East Grain este unul dintre cei mai mari jucători din comerţul cu cereale şi seminţe oleaginoase şi este controlat de mai mulţi antreprenori din România şi Ungaria. Grupul East a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri consolidată de peste 1 mld. lei, adică 215 mil. euro. Traderul de cereale East Grain, cea mai mare companiei a grupului East, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 714 mil. lei, adică aproape 150 mil. euro, potrivit informaţiilor furnizate de companie anterior pentru ZF.

Din partea echipei interne a vânzătorului, Zsuzsa Nagy, corporate legal counsel cu experientă îndelungată alături de East Grain, a oferit, de asemenea, asistenţă.

″Aceasta este o altă tranzacţie de calibru pe care am avut ocazia să o generăm şi să o asistăm, iar ceea ce o face şi mai relevantă este importanţa strategică a celor doi jucători din industria agrobusiness. De asemenea, partenerii noştri DLA Piper sunt o firmă de avocatură globală de top, în special în fuziuni şi achiziţii, ceea ce a demonstrat complexitatea tranzacţiei”,a precizat Alin Pop, Partener BICF Î IMAP.

BICF / IMAP este o bancă independentă de investiţii care oferă consiliere în procese de fuziuni şi achiziţii, fondată de Bogdan Iliescu şi Alin Pop, şi afiliată la organizaţia internaţională IMAP (International Mergers and Acquisitions Partners) specializată în consultanţă financiară şi fuziuni şi achiziţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO