ZF 24

Distrigaz Sud: majorarea de 12,5% va acoperi dor partial costurile

27.06.2008, 11:27 15

Distrigaz Sud a anuntat azi ca majorarea cu 12,5% a pretului final al gazelor naturale furnizate consumatoriilor proprii anuntata de ANRE acopera doar partial costurile companiei, astfel incat distribuitorul va adopta o atitudine mai drastica in ceea ce priveste recuperarea sumelor facturate.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a anuntat, joi, ca incepand de la 1 iulie tarifele la consumatorii casnici ai Distrigaz Sud vor creste cu 12,5%, la 104,41 lei/MWh.

"Avand in vedere ca procentul aprobat de catre ANRE se situeaza semnificativ sub cel care ar fi permis functionarea societatii in conditiile normale de piata (compania spera la o crestere de 22% a tarifelor - n.r.) si pentru a limita pierderile, vom fi nevoiti sa adoptam o atitudine mai drastica in ceea ce priveste gestionarea recuperarii sumelor facturate", se arata in comunicatul distribuitorului de gaze.

Majorarea cu doar 12,5% ar putea avea un impact negativ asupra securitatii aprovizionarii cu gaz natural pentru perioada iernii, avand in vedere dezechilibrul intre pretul de achizitie si cel de vanzare.

Si E.ON Gaz Romania a atentionat ieri ca majorarea cu 11,6% a pretului final al gazelor naturale furnizate consumatorilor proprii anuntata de ANRE nu permite companiei sa asigure securitatea furnizarii si nici acoperirarea costurilor si pierderilor.

E.On Gaz a solicitat anterior majorarea tarifelor cu 24% incepand cu 1 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO