ZF 24

Disputa de imagine intre Vodafone si Zapp (Cosmote): cine anunta primul net mobil la 21,6 Mbps

01.09.2009, 14:47 74

Vodafone, numarul doi pe piata locala de telefonie mobila, si Zapp - un operator de comunicatii mobile specializat in date si preluat recent de Cosmote, isi disputa intaietatea anuntului privind lansarea pe piata locala a serviciilor de date mobile la viteze de 21,6 Mbps.

Prima mutare a apartinut astazi Vodafone, care a lansat catre presa, la ora 10 si 32 de minute o invitatie pentru o conferinta de presa care urma sa aiba loc joi, 3 septembrie, si in cadrul careia urmau sa fie anuntate “noi dezvoltari din zona mobile broadband”. Compania a refuzat sa ofere alte detalii, insa subiectul conferintei era unul evident: majorarea vitezei de acces la internetul mobil. Istoria a aratat ca Vodafone Romania organizeaza conferinte de presa doar cu ocazia lansarii unor produse/servicii/evenimente importante iar in contextul programului sever de reducere a costurilor prin care trece la nivel global Vodafone era greu de crezut ca subsidiara locala a grupului britanic ar fi avut in vedere organizarea unui eveniment pentru o lansare putin lipsita de importanta.

Probabil acelasi lucru l-au gandit si oficialii companiei rivale Zapp, care, in mai putin de o ora, la 11 si 19 minute convocau jurnalistii la o conferinta de presa, organizata maine, cu subiectul servicii de date mobile la viteze de 21,6 Mbps.
Miza razboiului invitatiilor este una de imagine: cine va putea revendica titlul de operatorul care a lansat “prima retea 3G+ din Romania”.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO