ZF 24

Din cerintele marilor tepari financiari: celula cu aer conditionat

Lui Stanford nu ii prieste caldura. Avocatul finantistului american cere sa fie transferat intr-o alta celula, cu aer conditionat
29.07.2009, 18:48 24

Finantistul american acuzat de o frauda de 7 miliarde dolari, Allen Stanford, a cerut sa fie transferat intr-o alta celula deoarece in prezent este inchis intr-o celula fara aer conditionat, a declarat avocatul acestuia, citat de Reuters.

"De cel putin o saptamana, in cea mai calda perioada de vara, cu temperaturi care pot atinge 38 de grade celsius sau mai mult, locatia in care Allen Stanford este retinut inainte de proces nu avea aero conditionat, in cea mai mare parte a timpului nefiind nici macar curent electric", a spus avocatul lui Stanford, Dick DeGuerin.

Stanford, care se afla in custodia autoritatilor americane de la arestarea sa din 18 iunie, este gazduit intr-o celula, impreuna cu alti 8 pana la 10 detinuti.

Stanford, a carui avere se ridica in 2008 la 2,2 miliarde dolari, conform revistei Forbes, este acuzat ca a realizat o frauda de timp Ponzi cu ajutorul bancii pe care acesta o detine in Antigua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO