ZF 24

Digi Mobil lansează serviciile de date 4G în 12 oraşe şi măreşte traficul inclus pentru unii abonaţi la 15 GB pe lună

Digi Mobil lansează serviciile de date 4G în 12 oraşe...

Autor: Adrian Seceleanu

01.10.2015, 18:05 1103

Compania de cablu RCS&RDS a lansat astăzi serviciile de date 4G în 12 oraşe din ţară, prin intermediul licenţei achiziţionate de la compania 2K Telecom, conform unui anunţ al operatorului. Oraşele în care sunt disponibile serviciile sunt: Arad, Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Timişoara. Compania menţionează că acoperirea este totuşi una “parţială”, “urmând că acoperirea de tip exterior în aceste oraşe să fie finalizată în curând”.

Compania va publica începând de mâine pe pagina web date despre acoperirea reţelei 4G.

În acelaşi timp, compania a anunţat modificarea ofertei comerciale pentru utilizatorii de servicii de comunicaţii mobile. “Digi Mobil va oferi standard pentru abonamentele Optim Nelimitat, fără modificări de tarife, un trafic total de date mobile de 15 GB pe lună, astfel:  până la 5 GB pe lună vor putea fi consumaţi în reţea 3G Digi Mobil, restul traficului utilizat putând fi consumat integral în reţeaua 4G Digi Mobil (până la totalul de 15 GB pe lună). Clienţii Digi Mobil care au optat pentru unul dintre abonamentele din gama Complet 2, 3, 5 sau Optim 2, 3, 5 au acces, de asemenea, la viteza 4G dacă au un terminal compatibil. Traficul inclus în abonamentul contractat poate fi consumat atât în reţeaua 3G, cât şi 4G, fără costuri suplimentare”.

Spre deosebire de marii jucători de pe piaţă (Orange, Vodafone şi Telekom) reţeaua de date 4G a RCS&RDS este construită într-o bandă radio “exotică”, pentru care oferta de smartphone-uri compatibile este mai redusă. Pentru a avea în ofertă o gamă extinsă de produse, RCS&RDS a “comandat” la compania românească Visual Fan (Allview), al doilea jucător de pe piaţa locală de telefoane mobile, modele compatibile cu reţeaua sa, care să aibă un preţ accesibil.

Începând din această luna RCS&RDS are în ofertă cinci modele de telefoane Allview compatibile cu reţeaua sa 4G (LTE TDD în banda 38 LTE TD 2600), dar şi telefoane de la alţi jucători internaţionali (Philips, HTC). Echipamentele pot fi achiziţionate cu plată integrală sau în rate, fără dobândă.

„Astăzi am mai făcut un pas important în evoluţia reţelei Digi Mobil, oferindu-le clienţilor noştri servicii 4G. Vom continua să investim semnificativ  în dezvoltarea reţelei, atât în creşteri de viteză, cât şi în acoperire, astfel încât să răspundem nevoii de trafic de date mobile care este din ce în ce mai mare pentru utilizatorii noştri. Clienţii Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descărca aplicaţii, muzică, iar streaming-ul video şi încărcarea fişierelor de dimensiuni mari se vor realiza într-un mod mult mai rapid.” a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al RCS & RDS.

Popoviciu a fost numit vicepreşedinte în luna mai a acestui an, odată cu numirea lui Serghei Bulgac în funcţia de CEO, după demisia lui Alexandru Oprea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO