ZF 24

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a atras peste un milion de euro în primele 3 zile de derulare a ofertei de vânzare de obligaţiuni, tinta propusă fiind de 3 milioane euro

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a...

Autor: Roxana Rosu

16.02.2024, 14:33 594

Dezvoltatorul imobiliar  Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) a atras peste un milion de euro în primele 72 de ore de la lansarea ofertei de obligaţiuni, care este în derulare până la 23 februarie.

Prin intermediul ofertei, compania vrea să atragă 3 milioane euro. Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 100 de lei pe titlu, iar subscrierile vor avea loc între 12 şi 23 februarie. Obligaţiunile vor fi listate la BVB sub simbolul IMP27E.

Oferta publică de vânzare de obligaţiuni este intermediată de TradeVille.

„Oferta se adresează atât investitorilor de retail actuali, cât şi celor potenţiali, ca urmare a strategiei noastre de lărgire a acestui segment de investitori. Interesul crescut arătat de la deschiderea ofertei reconfirmă atractivitatea companiei şi a instrumentelor de finanţare utilizat’’, a declarat Constantin Sebeşanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

În cei 28 de ani de prezentă la BVB, compania a utilizat diverse instrumente de capitalizare bursieră, prin intermediul cărora a atras peste 130 de milioane de euro.

La finalul anului trecut, analiştii de la Raiffeisen Bank au iniţiat acoperirea pentru acţiunile IMPACT cu o recomandare de cumpărare şi un preţ ţintă de 0,3 lei, ceea ce presupune un randament potenţial de 25% comparativ cu preţul curent de tranzacţionare al acţiunilor

Printre proiectele dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa şi Luxuria Residence. În 2023 Impact Developer & Contractor a finalizat în Constanţa prima fază a proiectului rezidenţial BOREAL Plus, proiect mixt format din vile şi blocuri de apartamente şi a obţinut autorizaţia de construire pentru proiectul rezidenţial GREENFIELD Copou, în Iaşi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO