ZF 24

Desi spunea ca scumpirea aurului e o bomba cu ceas, George Soros si-a dublat investitiile in metalul pretios

Desi spunea ca scumpirea aurului e o bomba cu ceas, George Soros si-a dublat investitiile in metalul pretios
07.03.2010, 16:32 24

Legenadarul manager de fonduri de hedging George Soros si-adublat plasamentul pe aur, desi la inceputul anului catalogascumpirea metalului pretios drept un "bubble absolut". PotrivitWealth Daily investitorul american si-a dublat recent pozitiilepe metalul galben, prin intermediul fondului sau de investitii, inciuda avertismentelor pe care el insusi le lansa la sfarsitul luniiianuarie la Forumul Economic Mondial.

Publicatia citeaza o nota trimisa autoritatilor bursiere din SUA(SEC) in care se precizeaza ca fondul de investitii Soros FundManagement, cu active de circa 25 de miliarde de dolari, si-amajorat investitia in SPDR Gold Shares ETF - cel mai mare fond deinvestitii in aur - cu 152% in ultimul trimestru al anuluitrecut.

Firma din New York este acum al patrulea mare investitor in SPDRGold Shares, cu o participatie de 6,2 milioane de actiuni carevalorau 663 de milioane de dolari la sfarsitul anului 2009.

Cotatia aurului a atins, marti, 2 martie, niveluri record inraport cu euro si lira sterlina, din cauza deprecierii celor douamonede si a cererii ridicate din partea investitorilor.Pretul ineuro al aurului a crescut, marti, cu 1,5%, la 835,7 euro pe uncie,in timp ce fata de lira, avansul a fost de 2%, la 759,15 liresterline pe uncie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO