ZF 24

Derivatele pe Fondul Proprietatea tranzactionate la Viena au mai castigat 17%. Fondul, evaluat la 1,47 mld. euro

02.03.2010, 18:15 30

Certificatele derivate (warrant) pe actiunile FondulProprietatea, listate pe Bursa din Viena de catre firma de brokerajceha Wood&Company, au crescut in ultimele doua luni cu peste45%.Pe parcursul sedintei de mari, 2 martie, pretul certificatelora crescut cu 17%, pe fondul unor tranzactii de peste 400.000 deeuro.
Pretul unui certificat, care cuprinde 500.000 de actiuni, a ajunsmarti la 51.700 de euro, respectiv echivalentul unui pret peactiune de 0,1034 euro (0,423 lei/actiune). La acest pret, fonduleste evaluat la 1,47 mld. euro.

Brokerii spun insa ca pretul de la Viena este mai mare decat cel dela Bucuresti, deoarece derivatele scutesc cumparatorii de o seriede cheltuieli pe care ar fi nevoiti sa le faca daca ar cumparadirect actiunile, cum ar fi costuri de deplasare, de cazare si deintermediere.
Si la Bucuresti, pretul titlurilor Fondului Proprietatea, care setranzactioneaza preponderent prin anunturi la mica publicitate, acrescut cu circa 40% de la inceputul anului, pe fondul semnariicontractului de administrare a fondului de catre compania americanaFranklin Templeton.

Cititi maine pe www.zf.ro cum se mai tranzactioneaza actiunileFondului Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO