ZF 24

Declin de 5% al titlurilor Societe Generale

07.09.2007, 17:54 13

Actiunile Societe Generale au inregistrat, astazi, un declin de aproape 5%, ca urmare a unor zvonuri conform carora banca ar pregati piata pentru un avertisment privind profitabilitatea, dar reprezentantii institutiei financiare franceze au refuzat sa comenteze informatiile, transmite Reuters.

Declinul titlurilor Societe Generale, cel mai grav in randul actiunilor incluse in indicele CAC 40 al bursei din Paris, a fost alimentat de informatiile potrivit carora compania, a doua ca marime in randul bancilor franceze inscrise la bursa, a contactat analisti in vederea reducerii previziunilor financiare, potrivit unor traderi.

Indicele DJ Stoxx European, care include titlurile bancilor europene, a coborat, astazi, cu 1,7%, influentat si de informatiile negative privind profitabilitatea Capitalia si a unor noi temeri legate de costurile de finantare inregistrate de Barclays.

Actiunile BNP Paribas, cea mai mare banca franceza inscrisa la bursa, au coborat cu 3,2%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO