ZF 24

Decizia istorică a OPEC de a plafona producţia de petrol i-a făcut pe americani să scoată sondele de la ”naftalină” şi să crească producţia. Preţul barilului a reînceput să scadă

Decizia istorică a OPEC de a plafona producţia de...

Autor: Ştefan Stan

05.12.2016, 10:06 2275

Preţul petrolului a scăzut cu 0,7%, la 51,31 dolari barilul, după cea mai bună săptămână din 2011, în condiţiile în care SUA şi-a suplimentat numărul de sonde funcţionale. Decizia Statelor Unite a venit în condiţiile în care OPEC a aprobat prima reducere a producţiei din ultimii opt ani, scrie Bloomberg.

Cuprul a crescut cu 1,8%, în timp ce zincul a câştigat 2,4% şi nichelul 1%. Aurul a pendulat între profit şi pierdere, după ce a scăzut cu 0,5% săptămâna trecută, a patra scădere consecutivă săptămânală.

Înfrângerea reformelor lui Renzi, menite să simplifice procesul legislativ în Italia, o ţară care a avut 63 de guverne de la cel de-Al Doilea Război Mondial, vine imediat după alegerea lui Trump şi şocul deciziei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană.

          

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO