ZF 24

Dealer auto: Au revenit clienţii cu cash în showroom-uri

Sorin Creţu, BDT (Ford şi Mazda): Cei care şi-au cumpărat maşini în 2006-2008 încep să le schimbe.

Sorin Creţu, BDT (Ford şi Mazda): Cei care şi-au cumpărat maşini în 2006-2008 încep să le schimbe.

Autor: Bogdan Alecu

24.01.2015, 14:26 1797
Achiziţiile de maşini realizate anul trecut de persoanele fizice au crescut cu 20%, în linie cu piaţa, însă clienţii au plătit în mare parte cash, fie cu bani aduşi de acasă, fie cu credite de nevoi personale, în defavoarea pro­duselor clasice, cum sunt finan­ţările oferite de bănci.

„Cei care şi-au cumpărat maşini în anii de boom 2006-2008 au deja autoturisme vechi de până la opt-nouă ani, maşini pe care încep să le schimbe, pentru a beneficia de cele mai noi tehnologii“, a declarat Sorin Creţu, director executiv, responsabil de vân­zări în cadrul dealerului auto Busi­ness Developent Team (BDT), care comercializează mărcile Ford şi Mazda în Capitală.

BDT a rulat anul trecut afaceri de 81 mil. lei, în creştere cu 17% faţă de 2013, şi a vândut 500 de vehicule Ford şi 200 Mazda.

Cota persoanelor fizice din piaţa locală s-a menţinut anul trecut la circa 30% din vânzările de autoturisme, restul de 70% fiind reprezentate de achiziţiile realizate de firme.

„Profitul operaţional la vânzările de maşini a crescut cu 30%. Pe mă­sură ce cresc vânzările de retail, creşte şi profitul deoarece acestea generează profit, iar flotele volum“, a subliniat Sorin Creţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO