ZF 24

De la 1 mai, românii care au avut viză în ultimii zece ani pentru Canada sau SUA vor putea călători în Canada fără viză

De la 1 mai, românii care au avut viză în ultimii zece...

Autor: Ştefan Stan

19.04.2017, 12:45 3752

Românii care au avut o viză valabilă pentru SUA sau au primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani vor putea călători fără vize în Canada de la 1 mai. Începând cu 1 decembrie, toţi cetăţenii români vor putea călători în Canada fără vize, potrivit unui anunţ al ambasadorului Canadei la Bucureşti, Kevin Hamilton, scrie actmedia.eu.

”Vreau să disociez acordul de liber schimb între UE şi Canada din punctul de vedere al vizelor. Sunt aspecte complementare, dar nu identice. Am negociat cu guvernul român pentru eliminarea vizelor de turişti, iar aceasta este o problemă separate de acordul cu UE. Oficialii canadieni au verificat România şi au văzut progrese în zone precum reglementările pentru migraţie, paşapoarte, şi de aceea am acceptat ca cetăţenii români să vină în Canada fără vize. Practic, de la 1 mai 2017, un cetăţean român care a avut o viză pentru SUA sau pentru Canada în ultimii 10 ani va putea călători în Canada fără o altă viză. De la 1 decembrie, toţi cetăţenii români vor putea călători în Canada fără viză”, a spus ambasadorul.  

Românii care doresc să călătorească în Canada trebuie să completeze un formulat pe site-ul Ambasadei Canadei.

”Durează două minute şi costă şapte dolari. Formularul este pentru toţi cetăţenii din ţările care nu au nevoie de viză pentru a merge în Canda, indiferent că este vorba de călătorii de business sau de turism”, a spus ambasadorul. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO