ZF 24

De ce mancam legume si fructe din import: peste doua treimi din teren sta nelucrat

18.02.2010, 14:20 41

Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj si unul din cei maimari proprietari de terenuri din tara, este destul de scump lavorba cu ziaristii. Are mereu agenda plina si rareori poate fiprins in Bucuresti pentru o scurta discutie intre doua intalniri sicateva conversatii telefonice. Nu ii place sa vorbeasca despreafacerile sale si prefera discutiile despre starea agriculturii.Pentru el exista un lant cauzal lung care dus la declinulagriculturii romanesti.

"Romania are potentialul agricol pentru a hrani 80 de milioanede locuitori, dar asigura hrana doar pentru 8 milioane", explicaAnghel, creionand pe o foaie schema argumentatiei sale.

BUSINESS Magazin a identificat o intreaga listade factori ce contribuie la crearea acestei situatii. Anghelsemnaleaza ca unul dintre factori este lipsa unei strategiicoerente de dezvoltare a agriculturii, care a permis ca acum sa fielucrate doar "aproximativ 3,5 milioane de hectare din cele 10milioane de hectare de teren arabil".

Cititi mai multe pe www.businessmagazin.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO