ZF 24

De ce au devenit mai importante competentele decat IQ-ul pentru angajatori

02.11.2008, 18:12 19

Una dintre noile tendinte in selectia personalului o reprezinta utilizarea a cel putin doua metode de selectie pentru evaluarea competentelor specifice unui anumit profil, scrie suplimentul Profesii, care apare maine impreuna cu ZIARUL FINANCIAR. Acest lucru se intampla pentru ca angajatorii incep sa puna mai mult pret pe comptente candidatilor decat pe IQ-ul acestora, supracalificarile pe care le au sau anii petrecuti in scoala.

“Candidatii potriviti sunt cei identificati din perspectiva competentelor necesare, cunostinte, abilitati si atitudine intr-un anumit job, in cadrul unei organizatii”, crede Florin Petrescu, director de resurse umane al Citibank Romania, filiala locala a gigantului american Citigroup. Petrescu considera ca, in anumite situatii, candidatii potriviti nu inseamna neaparat cei cu IQ-ul cel mai ridicat, cei supracalificati sau cei cu cei mai multi ani petrecuti in scoala.

Cititi cum isi argumenteaza Florin Petrescu opinia in suplimentul Profesii, de maine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO