ZF 24

Daniel Buzatu, managerul Spitalului Marie Curie: Anul trecut au fost 100.000 de copii care s-au prezentat şi au fost trataţi la UPU, din care jumătate din provincie

Daniel Buzatu, managerul Spitalului Marie Curie: Anul...

Autor: Mirabela Tiron

26.07.2017, 14:00 511

Spitalul Marie Curie din Bucureşti a înregistrat anul trecut 100.000 de copii care s-au prezentat şi au fost trataţi la UPU (primiri urgenţe - n.red.), din care jumătate veneau din provincie,  a declarat Daniel Buzatu, managerul spitalului, în contextul în care multe spitale din provincie nu pot susţine secţii de pediatrie din lipsă de personal şi cu atât mai puţin să pună la dispoziţie unităţi de primiri urgenţe pentru copii.

Aceeaşi rată se menţine şi pe spitalizarea continuă, anul trecut  fiind internaţi 23.000 de pacienţi, din care jumătate copii din provincie. În medie, pacienţii internaţi au petrecut patru nopţi în spital.

Numărul pacienţilor  internaţi a crescut faţă de  2015,  când spitalul avea 21.500 de pacienţi pe spitalizare continuă. Datele spitalului arată că în ultimii şase ani circa jumătate din pacienţi proveneau din Bucu­reşti, 9% din Ilfov, 34% din sudul şi sud-estul ţării, iar  restul din alte regiuni ale ţării.

Cei mai mulţi medici din România lucrează în Bucureşti, Timiş şi Cluj. La polul opus sunt judeţele Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Tulcea. Medicii tineri aleg să rămână să profeseze în oraşele mari din ţară, unde sunt spitale bine echipate şi mai multe oportunităţi, ceea ce a dus la un deficit de medici în spitalele din oraşele mici din ţară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO