ZF 24

Cupru Min pune la bătaie un milion de dolari pentru o autobasculantă gigant

Autor: Adrian Cojocar

13.05.2013, 19:13 1502

Producătorul de cupru Cupru Min Abrud, companie din portfoliul statului, şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona o autobascultantă cu o capacitate de 90 – 100 de tone pentru care este dispusă să plătească 3,2 mil. lei (aproape un milion de dolari).

Achiziţia se va realiza printr-o licitaţie deschisă iar cei interesaţi au timp până pe data de 25 iunie să depună o ofertă.

Cupru Min deţine licenţa de exploatare pentru zăcământul de cupru de la Roşia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervelede cupru ale României.

Ministerul Economiei încearcă în această perioadă să gasească un investitor pentru Cupru Min cu care să încheie un contract de asociere în vederea exploatării celui mai mare zăcământ de cupru din România, în condiţiile în care privatizarea societăţii este blocată în instanţă după tentativa ratată din primăvara anului trecut.

Varujan Vosganian, ministerul Economiei, a declarat săptămâna trecută că a primit şase oferte pentru contractul de asociere de la Cupru Min, din partea unor mari companii din industria cuprului, din Rusia, Europa şi America de Nord.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO