ZF 24

Cum sa concediezi managerul de 70 de miliarde de dolari: Povestea lui Jeffrey Gundlach

13.03.2010, 09:00 19

Pe data de 19 noiembrie 2009, Jeffrey Gundlach a fostnominalizat pe lista finalistilor pentru premiul Morningstaracordat celui mai bun manager de fonduri de obligatiuni din ultimuldeceniu. Pentru Gundlach, nominalizarea insemna recunoasterea a 10ani de activitate exemplara, cu profituri generate care au depasitinclusiv rezultatele legendarului rege al obligatiunilor, BillGross, scrie CNN Money.

Doua saptamani mai tarziu, Gundlach a fost concediat si escortatin afara cladirii in care lucra de doi avocati ai TCW, fondul deinvestitii cu active de 110 miliarde de dolari, unde Gundlach alucrat timp de 24 de ani.

TCW nu numai ca l-a dat afara pe Gundlach, insa a anuntat si cava cumpara o intreaga companie privata pentru a-i inlocuiserviciile. Decizia a generat un val de demisii la TCW, 45 din cei60 de fosti angajati ai lui Gundlach urmandu-l pe acesta lacompania pe care tocmai si-o infiintase.

Apoi lucrulie au luat o turnura cu adevarat urat. TCW l-aactionat in judecata pe Gundlach, acuzandu-l ca a conspirat cuangati ai TCW pentru furt de informatii, in cadrul unui plan petermen lung de a construi o companie rivala.

Gundlach a replicat cu un proces intentat TCW. El acuza grupul,si implicit proprietarul sau francez Societe Generale, ca l-auexclus din companie pentru a pune mana pe profiturile care urmau saapara din strategia de management pusa la cale de el. In afara deactivitatea obisnuita, Gundlach mai gestiona doua fonduri dehedging din care obtinea anumite comsioane. El a calculat ca ar fiobtinut intre 600 si 1,2 miliarde de dolari din acest proiect inurmatorii cativa ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO