ZF 24

Cum reusesc chinezii sa ne vanda tigari mai ieftine decat prevede legea

Cum reusesc chinezii sa ne vanda tigari mai ieftine decat prevede legea
16.03.2010, 09:41 286

Importatorii de tigari din China au obtinut aprobareaMinisterului Finantelor pentru vanzarea unor marci cu numai 5,8 leipachetul, in conditiile in care doar acciza minima plus TVAtotalizeaza 6,84 lei, informeaza Gandul.

Incepand de duminica, 14 martie, pe piata romaneasca pot ficomercializate oficial trei sortimente de tigari la care pretul pepachet, aprobat la data de 8 martie de Ministerul Finantelor, estede numai 5,8 lei.

Anuntul a fost facut public de China Tobacco InternationalEurope Company SRL si se refera la marcile de tigari Dubliss Rosu,Dubliss Albastru si Dubliss Argintiu. Potrivit legislatiei invigoare, acciza minima este de 91% din valoarea celei aplicatepentru categoria celor mai vandute tigari, de 74 de euro la mia detigarete. Rezulta ca acciza perceputa de stat nu poate fi mai micade 67,34 euro/1.000 de tigarete, adica 287,46 lei, luand in calculcursul de schimb de la data de 1 octombrie 2009, de 4,268lei/euro.

Cum un pachet are 20 de tigarete, acciza ar trebui sa fieminimum 5,75 lei, la care se mai adauga si TVA de 19%, rezultand cadarile care trebuie platite catre stat nu pot fi mai mici de 6,84lei.

Cu cine concureaza chinezii si cum reusescacestia sa scoata la vanzare tigari la preturi mai mici decataccizele platite pentru acestea cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO