ZF 24

Cum au reusit "idiotii" lui Berlusconi sa rateze inscrierea listelor cu candidati la alegerile regionale din cauza unui sandvis

Cum au reusit "idiotii” lui  Berlusconi sa rateze inscrierea listelor cu candidati la alegerile regionale din cauza unui sandvis
03.03.2010, 12:30 15

Premierul italian Silvio Berlusconi, care cauta reabilitareapolitica dupa scandalurile sexuale in care a fost implicat anultrecut, este foc si para pe colaboratorii sai politici care auratat inscrierea listelor partidului la alegerile regionale inregiunile Lazio si Lombardia, aceasta din urma fiind consideratafieful sefului guvernului italian.

"Idioti", a exclamat Berlusconi, cand a auzit ca partidul sau nuva mai avea candidati la alegerile de la sfarsitul lunii. InLombardia, organizatia partidului a uitat sa semneze lista decandidati, apoi Biroul Electoral a acceptat contestatia PartiduluiRadical potrivit caruia unele din semnaturi nu erau valide si arespins candidaturile. Intre acestea, si pe cea a lui NicoleMinetti, fosta asistenta medicala care l-a ingrijit pe Berlusconidupa ce acesta a fost lovit in figura cu o statueta, la fineleanului trecut. Pe 13 martie, la Milano, se judeca recursul PDL(Popolo Della Liberta) la decizia Biroului Electoral.

In provincia Lazio, situatia este putin mai dramatica. AlfredoMillioni, un oficial de rang inalt al PDL-ului lui Berlusconi, aavut lista completa de candidaturi cu semnaturi, a ajuns cu ojumatate de ora mai devreme la Biroul Electoral, dar pentru ca eracoada si i se facuse foame s-a dus sa-si ia un "panino". S-a intorsla cateva minute dupa ce poarta Biroului Electoral se inchisese.Millioni a incercat sa se scuze cu pretexte din cele mai variate:ba ca isi lasase copilul in masina si acesta avea febra, ba cauitase foile cu semnaturi la sediu, ba ca si-a luat celebrul"panino".

Oficialii PDL si Berlusconi insusi, care spune ca este inpermanenta persecutat de magistrati, au dat vina pe PartidulRadical, care ar fi recurs la tot felul de tertipuri in a-idistrage atentia lui Millioni sau ca ar fi depus o contestatienefondata la listele partidului din Lombardia. Evident, PartidulRadical (de stanga) a respins acuzatiile.

O instanta din Roma urmeaza sa se pronunte astazi cu privire lacontestatia depusa de PDL impotriva Partidului Radical, care ar fiimpiedicat depunerea listelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO