ZF 24

Cum au ajuns romanii sa faca jocuri care se vand pe tot globul

17.03.2010, 12:43 39

Romania a ajuns un "hub" pentru productia de jocuri pentrutelefoane mobile, chiar daca probabil nu asta a fost intentia de labun inceput. Rand pe rand, pe piata si-au facut loc cativa dintrecei mai mari producatori din lume, mizand fiecare pe avantajul de aavea o legatura aici si de a nu porni de la zero - Electronic Artsa avut omul, pe Mihai Pohontu, angajat in SUA si intors in tarapentru a porni divizia, Gameloft a avut relatia stabilita anteriorcu Romania de Ubisoft, companie aflata sub aceeasi umbrela, iarNamco Bandai a avut un birou gata cladit, cu mai bine de 100 deangajati.

"Probabil ca daca in locul unui roman ar fi fost un ungur saudaca in loc de Bucuresti studioul ar fi fost la Budapesta,industria romaneasca de jocuri n-ar mai fi fost la fel deaglomerata", crede Paul Friciu, seful Gameloft. "Iar daca ar fifost sa porneasca de la zero, evaluarea ar fi fost facuta mult maiin detaliu, caz in care alte tari vecine ar fi avut poate decastigat".

Cititi mai multe despre cum se produc in Romania jocuri de milioanede euro pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO