ZF 24

CTP, cel mai mare jucător de pe piaţa de logistică, a închiriat 40% din viitorul CTP Arad West. Dezvoltatorul a finalizat structura clădirii

CTP, cel mai mare jucător de pe piaţa de logistică, a...

Autor: Bogdan Alecu

15.09.2023, 13:19 1086

CTP, cel mai mare proprietar şi dezvoltator de spaţii logistice şi industriale în funcţie de suprafaţa închiriabilă brută (GLA) listat la bursă din Europa, a finalizat structura celui mai recent spaţiu de producţie şi logistică din vestul României, CTPark Arad West.

Parcul industrial este amplasat în Arad, un important centru industrial şi nod de transport, aproape de graniţa cu Ungaria şi Serbia. Prima fază a CTPark Arad West cuprinde aproximativ 44.000 mp şi este deja preînchiriată în proporţie de peste 40%, fiind programată să fie finalizată în primul trimestru al anului 2024.

Parcul are o vizibilitate ridicată şi acces direct la autostrada A1 şi la viitoarea autostradă Bucureşti-Timişoara-Arad-Nădlac, care formează coridorul de transport pan-european, care leagă Europa de Vest de Europa de Sud-Est.

Odată finalizată, clădirea de 12 metri înălţime va oferi o instalaţie de depozitare pentru produse şi/sau materii prime.

Parcul industrial este planificat să găzduiască aproximativ 100.000 mp în mai multe clădiri de diferite tipuri, atât pentru companii medii, cât şi pentru companii mari.

CTPark Arad West este dezvoltat pentru a obţine o certificare de sustenabilitate BREEAM Excellent.

"CTPark Arad West este soluţia ideală în oraşul atât pentru cerinţele de producţie, cât şi pentru cele de depozitare, permiţând companiilor să se dezvolte într-o singură locaţie şi cu acces uşor la multiple conexiuni de transport. CTPark Arad West încorporează cele mai recente standarde atât pentru spaţiile industriale, cât şi pentru depozitare, iar calitatea spaţiului şi locaţia sa excelentă se reflectă în interesul considerabil pe care l-am avut pentru acest proiect, cu peste 40% din spaţii preînchiriate deja. Această opţiune CTP din Arad va oferi un parc industrial de calitate excepţională, un mediu de afaceri dinamic şi facilităţi care vor acţiona ca un magnet pentru forţa de muncă”, a declarat Ana Dumitrache, managing director CTP România.

În România, CTP deţine un portofoliu de aproximativ 2,5 milioane de metri pătraţi de depozite de clasa A în mai multe oraşe, printre care: Arad, Braşov, Bucureşti, Oradea, Sibiu şi Timişoara.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO