ZF 24

Criza financiara a blocat piata imobiliara si la malul marii

24.08.2009, 11:59 22

Criza blocheaza tot ce misca la capitolul imobilare la malul Marii Negre. Atat la noi, cat si la bulgari preturile caselor de vacanta au scazut cu peste 40% fata de anul trecut. Nimic nu se mai vinde insa.

Nu la fel stau lucrurile la malul Marii Egee. Acolo scaderea nu este la fel de mare si cartiere intregi au fost vandute in aceasta vara. Daca la noi metrul patrat a ajuns si la 800 de euro, grecul inca vinde case cu 2.000 de euro metrul patrat.

Constantin Zeica, de exemplu, este proprietarul unui cartier in nordul statiunii Mamaia. Avea planuri mari, dar criza i le-a dat peste cap: "Sunt vreo zece blocuri. Nu avem intr-un singur bloc...in total sunt 244 construite. M-am oprit pentru ca mai aveam 120. M-am oprit. Asta e datorita crizei financiare vanzarile au cazut liber,'' spune acesta.

A reusit sa vanda totusi jumatate din apartamentele construite la preturi care sareau de 1.400 de euro pe metrul patrat. Criza a scazut acum pretul sub 1.000 de euro, cu 40%. Dar apartamentele nu se mai vand.

Proprietarul a gasit o alta metoda de a face bani. A mobilat apartamentele nevandute si le inchiriaza. Un apartament se inchiriaza cu 100 de euro pe noapte.

In Grecia, preturile caselor au scazut mai putin decat in restul Europei: intre 10 si 20%.

Sursa video: www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO