ZF 24

Creşterea uriaşă a Foxconn Industrial s-ar putea extinde pe fondul freneziei AI din China. Acţiunile producătorului de servere AI s-au dublat de la jumătatea lunii ianuarie şi se află încă în creştere

Creşterea uriaşă a Foxconn Industrial s-ar putea...

Autor: Andrei Şerbănescu

12.03.2024, 14:33 127

Frenezia globală generată de inteligenţa artificială îi determină pe investitorii locali din China să cumpere acţiuni la Foxconn Industrial Internet Co. din Taiwan, în locul companiilor autohtone, raportează Bloomberg.

Începând cu jumătatea lunii ianuarie, acţiunile producătorului de servere de inteligenţă artificială, controlat de Hon Hai Precision Industry Co., şi-au dublat valoarea, acestea continuând să crească şi în prezent. Performanţa sa din acest an le întrece pe toate celelalte înregistrate în indicele de referinţă CSI 300.

Goldman Sachs Group Inc. a majorat obiectivul de preţ al Foxconn Industrial cu 12% pe 9 martie - ceea ce implică o creştere de 30% faţă de închiderea de vineri - deoarece se aşteaptă ca societatea să beneficieze de cererea de servere AI. Este de aşteptat ca firmă să publicele miercuri rezultatele oficiale.

Interesul faţă de inteligenţa artificială a provocat o creştere a acţiunilor din domeniul cipurilor în SUA şi Taiwan în acest an, pariurile crescând în urma rezultatelor solide ale Nvidia Corp. de luna trecută. Foxconn Industrial este una dintre puţinele companii taiwaneze de semiconductori listate în China continentală.

„Vedem anul 2024 ca pe un an de redresare, în perspectiva avântului pe care noile tehnologii bazate pe inteligenţa artificială l-au prins", au scris analiştii Goldman, inclusiv Verena Jeng, într-o notă proprie. Jeng se aşteaptă, de asemenea, la o redresare a livrărilor de servere în general, ca parte a unui nou ciclu de produse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO