ZF 24

Creditorii europeni risca sa fie afectati de cresterea datoriilor de pe cardurile de credit

27.07.2009, 13:54 21

Creditorii europeni risca sa fie afectati de cresterea semnificativa a numarului de clienti care intra in incapacitate de plata pentru cardurile de credit, in conditiile in care o criza a cardurilor se propaga in Europa din SUA, prin pierderi de miliarde de dolari, potrivit Financial Times.

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza ca datoria populatiei americane totalizeaza 1.900 miliarde dolari, din care 14% va deveni neperformanta. In SUA, numarul de persoane care nu-si mai pot plati datoriile de pe cartile de credit a crescut in ultimele luni, pe masura ce situatia somajului s-a inrautatit, iar economia s-a scufundat in cea mai severa recesiune de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Banci precum Citigroup, Bank of America, JPMorgan Chase si Wells Fargo si retele de carduri de credit ca American Express au fost afectate de pierderi de miliarde de dolari generate de neproductivitatea portofoliilor de carti de credit si au avertizat, totodata, ca vor avea probleme in continuare.

FMI anticipeaza, de asemenea, ca 7% din datoria de 2.467 miliarde dolari a consumatorilor europeni nu se va mai putea recupera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO