ZF 24

Credit Suisse îşi va amâna raportul anual din 2022 după un "apel întârziat" din partea SEC

Credit Suisse îşi va amâna raportul anual din 2022...

Autor: Daniel Belu

09.03.2023, 12:59 127

Credit Suisse a anunţat că va amâna publicarea raportului său anual pe 2022, după ce miercuri seară a primit un apel din partea Comisiei Americane pentru Valori Mobiliare şi Burse (SEC), conform CNBC.

Într-o declaraţie, creditorul elveţian a precizat că discuţia s-a referit la comentariile SEC cu privire la "evaluarea tehnică a revizuirilor publicate anterior la situaţiile consolidate ale fluxurilor de numerar în anii încheiaţi la 31 decembrie 2020 şi 2019, precum şi la controalele aferente".

"Conducerea consideră că este prudent să amâne pentru scurt timp publicarea conturilor sale pentru a înţelege mai bine comentariile primite.”, a precizat banca.

Raportul anual era programat să fie publicat joi dimineaţă. Pe 9 februarie, Credit Suisse a raportat o pierdere netă masivă pentru întregul an 2022 de 7,3 miliarde de franci elveţieni (7,8 miliarde de dolari).

În octombrie 2022, banca a anunţat un plan de simplificare şi transformare a activităţii sale în încercarea de a reveni la o profitabilitate stabilă, în urma unor performanţe slabe ale băncii sale de investiţii şi a unui şir de eşecuri în materie de risc şi conformitate.

La sfârşitul lunii februarie, autoritatea elveţiană de reglementare FINMA a concluzionat că Credit Suisse "şi-a încălcat grav obligaţiile de supraveghere" în ceea ce priveşte o relaţie de afaceri cu firma de finanţare a lanţului de aprovizionare Greensill Capital, care s-a prăbuşit.

Acţiunile Credit Suisse au închis tranzacţiile de miercuri la aproximativ 2,68 franci elveţieni pe acţiune, în scădere cu 3,22% de la începutul anului şi este de aşteptat să scadă şi mai mult.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO