ZF 24

Cotatia dolarului a scazut la minimul ultimilor doi ani in raport cu euro

05.04.2007, 18:28 10

Dolarul a atins, astazi, cel mai redus nivel in raport cu euro din ultimii doi ani, ca urmare a vanzarilor masive de valuta americana operate de banci importante, pe fondul unui volum redus al tranzactiilor, inainte de publicarea, vineri, a unor date privind piata americana a muncii, transmite Reuters.

Raportul privind piata muncii ar putea oferi indicii referitoare la o eventuala decizie a Rezervei Federale (Fed) de a reduce dobanda de referinta de la nivelul actual de 5,25%, pentru a favoriza accelerarea cresterii economice.

Euro a urcat la un maxim de 1,3441 dolari pe unitate, revenind ulterior la 1,3435 dolari pe unitate.

"Declinul cotatiei dolarului la bursa din New York este de natura tehnica", a declarat un analist.

In raport cu moneda japoneza, dolarul a fost cotat la 118,55 yeni pe unitate, dupa ce, miercuri, a atins 119,08 yeni pe unitate, cel mai ridicat nivel din ultimele cinci saptamani.

Lira sterlina a coborat cu 0,2% fata de moneda americana, la 1,9725 dolari pe unitate, in urma deciziei Bancii Angliei de a mentine dobanda de referinta la 5,25%.Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO