ZF 24

Cosmote ezita sa mai sustina noul plan de reducere a tarifelor de interconectare

28.01.2009, 14:48 14

Cosmote, al treilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila, si operatorul care este cel mai afectat de planurile ANC de reducere a tarifelor de interconectare, a evitat sa se mai pronunte ferm in favoarea strategiei arbitrului telecom, dupa ce aceasta a fost modificata in urma discutiilor cu operatorii.

“Formei initiale a proiectului i-au fost aduse modificari relevante si ne pastram comentariile pentru momentul cand vom avea versiunea finala a acestei decizii ANC”, a declarat Spyridon Spyropoulos, External Business Affairs Director, COSMOTE Romania.

Potrivit planului ANC, Cosmote este obligata sa opereze cea mai drastica reducere a tarifului de interconectare dintre toti operatorii de telefonie mobila, de 1,8 eurocenti pe minut, ceea ce va avea drept consecinta reducerea veniturilor companiei de la alti operatori.

Chiar daca 2009 este anul in care Cosmote are drept obiectiv sa treaca pe profit net, operatorul a sustinut prima varianta a planului ANC, care continea deja reducerea tarifului de interconectare de la 8,2 la 6,4 eurocenti pe minut.

Insa Cosmote pare ca nu mai sustine aceasta strategie dupa ce ANC a decis ca de anul viitor Cosmote si Zapp sa practice acelasi tarif de interconectare ca si Orange si Vodafone. In noiembrie 2008 ANC anuntase ca data de la care tarifele de interconectare vor fi egale pentru toti operatorii va fi stabilita in 2010, in functie de situatia de atunci de pe piata.

Si compania Zapp, care sustinuse initial planul ANC, critica acum in termeni duri propunerea autoritatii de reglementare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO