ZF 24

Cosmote extinde acoperirea serviciilor de roaming şi taie tarifele de la 1 iulie

Oana Cristea, Wholesales Department Senior Manager în cadrul Cosmote România.

Oana Cristea, Wholesales Department Senior Manager în cadrul Cosmote România.

Autor: Adrian Seceleanu

28.05.2013, 23:39 1230

Cosmote România, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă după venituri şi numărul de clienţi, va reduce începând cu data de 1 iulie tarifele pentru roaming. Compania a anunţat şi că îşi extinde zona de acoperire pentru aceste servicii cu noi destinaţii, pe aeronave şi nave maritime.

“Începând cu 1 iulie 2013, tarifele roaming pentru apelurile iniţiate de clienţii Cosmote către orice ţară din UE sau Europa de Sud Est (SEE) vor scădea cu 17,24%, la 0,24 euro/minut (fără TVA) şi cu 12,5% pentru apelurile primite în cadrul spaţiului UE şi SEE, până la 0,07 euro/minut (fără TVA), conform reglementărilor Comisiei Europene. Tarifele roaming pentru SMS-urile trimise către orice număr din UE şi SEE au scăzut cu 11,11%, la 0,08 euro/SMS (fără TVA), în timp ce tariful de roaming pentru transfer de date a scăzut cu 35,71%, la 0,45 euro/MB (fără TVA). Noile tarife se aplică pentru toţi clienţii Cosmote”, au precizat reprezentanţii companiei.

„Introducerea serviciilor roaming de date pe aeronave şi nave maritime, precum şi a noilor destinaţii pentru roaming de voce, date şi 3G va oferi o experienţă de utilizator îmbunătăţită şi va ajuta clienţii să rămână conectaţi de fiecare dată când se află într-o călătorie”, a declarat Oana Cristea, Wholesales Department Senior Manager în cadrul Cosmote România.

Clienţii Cosmote România au acces şi la mai multe destinaţii de roaming în jurul lumii. “Cei care călătoresc în Costa Rica, Laos sau Mozambic dispun acum de roaming voce, în timp ce în Insulele Caraibe dispun atât de roaming voce, date, cât şi 3G. De asemenea, roamingul de date este disponibil acum în Costa Rica, Capul Verde, Qatar, Kuweit şi Vietnam, în timp ce roamingul 3G poate fi accesat în Iordania, Kuweit şi Brazilia. Roamingul prepaid este, de asemenea, disponibil în destinaţii noi precum Afghanistan, Canada şi Indonezia”, conform Cosmote.

Compania a anunţat şi că oferă serviciul de roaming de date pe aeronave şi nave maritime selectate. “În prezent, clienţii care călătoresc cu avionul au acces la roaming de date la bordul a mai mult de 100 de aeronave Emirates, 3 aeronave Virgin Atlantic, 1 aeronavă Malaezia şi 1 aeronavă Lufthansa. Dacă aleg să călătorească cu vaporul, clienţii Cosmote au disponibil roaming de date la bordul liniilor maritime Blue Star Ferries, Brittany Ferries, Caspi Cruises, Celtic Link Ferries, C.I.P., Discovery Cruises, Easy Cruise, European Sealines, Finnlines, Grimaldi Lines, Minoan Lines, MSC, NGSCO, Pullmantur-RCI, Tui Cruises şi altele”.

Cosmote este deţinut de grupul elen OTE.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO