ZF 24

Cosmote da de inteles: prin Zapp dam atacul pe internet mobil

Cosmote da de inteles: prin Zapp dam atacul pe internet mobil
17.07.2009, 12:04 46

Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, va folosi licenta 3G si infrastructura detinute de Zapp pentru a lansa o ofensiva puternica pe piata de servicii de date mobile, dominata in prezent de Orange si Vodafone, lasa de inteles un comunicat publicat astazi de operatorul detinut de grupul elen OTE.

Cosmote evita sa precizeze in mod clar ca va lansa oferte agresive pe segmentul de internet mobil, insa sugereaza acest lucru prin referintele la ofertele sale de pe piata de telefonie mobila, dupa relansarea operatiunilor din 2005.

"Lansarea COSMOTE in Romania in anul 2005 a dat startul unei concurente reale pe piata, al carei principal beneficiar a fost consumatorul român, care, de atunci, se bucură de o mai mare posibilitate de a alege şi, (...) la preturi mai accesibile. Achiziţia Zapp de către COSMOTE aduce o intensificare a concurenţei, precum şi beneficii pentru milioanele de români care doresc să comunice într-o maniera inca si mai accesibila, avand la dispozitie o selectie mai mare de servicii de ultima generatie, in special in domeniul broadband-ului mobil", precizeaza oficialii Cosmote.

Cosmote, care a ratat in fata Zapp si RCS, licitatia pentru ultimele doua licente 3G scoase la vanzare de statul roman in 2006 era singurul operator de telefonie mobila de pe piata locala care nu putea oferi servicii de date mobile de mare viteza. Grupul a anuntat achizitia Zapp in urma cu cateva saptamani, pentru o suma de 207 mil. euro din care datoriile reprezinta 146 mil. euro.

Cosmote a anuntat de asemenea ca a inaintat "recent toata documentatia referitoare la achizitia Zapp catre autoritatile relevante, iar compania urmeaza toti pasii necesari pentru finalizarea tranzactiei".

Cosmote este numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, cu aproximativ sase milioane de clienti, dupa Orange si Vodafone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO