ZF 24

Cosmina Plaveti, Head of Investment Banking, BCR: „IPO-ul Hidroelectrica a reuşit să mute 2% din toate depozitele bancare în BVB”

Conferinţa ZF Piaţa de Capital 2023

Cosmina Plaveti, Head of Investment Banking, BCR:...

Autor: Valeriu Dănilă

22.09.2023, 11:25 1273

Ne aşteptam să existe un apetit extrem mare din partea investitorilor de retail. IPO-ul Hidroelectrica a reuşit să mute 2% din toate depozitele bancare în BVB. Un moment extraordinar, istoric pentru piaţa de capital, care s-a translatat în numărul de investitori de retail, inclusiv în lichiditatea acţiunii pe piaţa secundară, a explicat Cosmina Plaveti, Head of Investment Banking, BCR, în cadrul conferinţei ZF Piaţa de Capital 2023.

A existat un mix de investori long-term şi investitori a căror strategie este, de regulă, să vândă foarte aproape de momentul listării. Sunt preferaţi investorii cu apetit investiţional pe termen lung, cei care pot ajuta compania să se dezvolte în continuare.

Ce a mai declarat Cosmina Plaveti:

În funcţie de cum faci distribuţia şi alocarea între investorii locali şi străini, retail şi insituţionali, urmează să evolueze şi preţul pe piaţa secundară.

Am observat un interes major din partea investitorilor locali care ar fi dorit o alocare mai mare în piaţa primară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO