ZF 24

Cortina, Porsche: Criza a fost pentru piaţa auto locală precum o gripă. A venit în fiecare an în altă formă

Cortina, Porsche: Criza a fost pentru piaţa auto locală...

Autor: Bogdan Alecu

03.12.2013, 00:06 76
Creşterea pieţei auto în „anul ce urmează“ nu mai este un scenariu luat în calcul de dealerii de maşini, pentru prima dată în ultimii şase ani, în condiţiile în care până acum toate estimările legate de o revenire a pieţei au fost, la final de an, contrazise de realitate.
 
Piaţa auto din acest an, estimată la mai puţin de 60.000 de maşini noi înmatriculate, va fi la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani. „În urmă cu doi ani spre exemplu discutam de o creştere de 15% a pieţei auto locale. Ce s-a întâmplat în realitate? Un minus. Iar atunci era optimism în piaţă. De asemenea, şi la începutul anului acesta iniţial vorbeam de o stagnare, dar ce vedem? Tot minus. Acum tot ce ne dorim pentru 2014 este să nu fie mai rău ca 2013“, a spus Dana Cortina, direc­to­rul general al Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche Holding în România.
 
Compania comercializează prin cele cinci centre ale sale mărcile Volkswagen, Skoda, Seat, Audi, Porsche, Bentley şi Lamborghini.
 
Dana Cortina a subliniat că „în auto criza a fost precum o gripă cu forme multiple. Primul val a adus o scădere de 50% a pieţei. S-au luat nişte măsuri. După care a urmat altă formă, şi altă formă. Şi vedem alte efecte şi alte măsuri. La un moment dat vrei doar ca situaţia să rămână aşa“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO