ZF 24

Corina Creţu, comisar european pentru Politică Regională. Ea devine unul dintre cei mai importanţi administratori de fonduri din Europa, cu un buget de peste 350 mld. euro, de 8 ori mai mare decât bugetul anual al României. Vedeţi aici CV-ul Corinei Creţu

Corina Creţu, comisar european pentru Politică...

Autor: Catalina Mihai

10.09.2014, 13:16 2532

Anunţul a fost făcut pe site-ul Comisiei Europene (INFOGRAFIC: cum arată noua structură a Comisiei Europene)

Politica regional este al doilea portofoliu din cadrul Comisiei ca volum de finan]are –  este vorba despre 313 miliarde de euro care merg direct spre regiunile Europei [i multe alte miliarde care sunt gestionate de aceast` direc]ie. ntreg bugetul gestionat de Corina Cre]u ca fi \ntre 2014-2020 de 351,8 miliarde de euro (cu men]iunea c` mandatul ei va fi de cinci ani).

Prin mandatul pe care l-a primit, Corina Cre]u va trebui s` asigure stimularea IMM-urilor, cercetarea [i alocarea de investi]ii de mediu, sus]inerea eficien]ei energetice [i combaterea schimb`rilor climatice, sprijinirea cercet`rii [I a educa]iei, stimularea competen]elor sau \mbun`t`]irea c`ilor de transport \ntre regiuni – prin urmare va gestiona domenii diverse [I de o importan]` major`.

 

Cine este Corina Creţu, noul comisar european al Dezvoltării Regionale

Corina Creţu, 47 de ani, este membră a Partidului Social Democrat şi europarlamentar din 2007 până în prezent. Ea este şi vicepreşedinte al Parlamentului European.

Absolventă a Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică, din cadrul Academiei de Studii Economice, Corina Creţu a lucrat ca economist pentru mai multe fabrici din Blaj şi Bucureşti până în 1990. După aceea a devenit jurnalist şi a lucrat pentru ziarele Azi, Curierul Naţional şi Cronica Română. Între anii 1992-1996 şi 2000-2004 a fost  purtător de cuvânt şi consilier prezidenţial al preşedintelui României, Ion Iliescu.  A fost membru în Comisia pentru Politică Externă a Senatului României şi membru titular în Adunarea Parlamentară a OSCE.

Între 21 aprilie 2005 - 10 decembrie 2006, în urma Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat, Corina Creţu a fost aleasă în funcţia de vicepreşedinte al partidului. Din 27 iunie 2005 până la 1 ianuarie 2007, dată la care a devenit europarlamentar, a fost membru în delegaţia de observatori ai României la Parlamentul European.

Ca europarlamentar, Corina Creţu a fost membră în următoarele comisii şi delegaţii: Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, Delegaţia parlamentară pentru relaţiile cu Statele Unite şi Delegaţia parlamentară pentru relaţiile cu Republica Moldova. Totodată, între 2009 şi 2014 a deţinut funcţia de Vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO