ZF 24

Coreea de Sud anunţă noi investiţii în energia verde: Autorităţile intenţionează să adauge un total de 4 gigawaţi de energie solară în complexele industriale din oraşul Daegu şi din provincia Gyeongsang din Nord

Coreea de Sud anunţă noi investiţii în energia verde:...

Autor: Andrei Şerbănescu

15.04.2023, 11:00 201

Coreea de Sud plănuieşte o expansiune masivă a panourilor solare montate pe acoperişurile fabricilor şi ale parcărilor, în încercarea de a depăşi constrângerile legate de terenuri care încetinesc tranziţia ţării către o energie curată, raportează Bloomberg

Naţiunea asiatică urmăreşte să adauge un total de 4 gigawaţi de energie solară în complexele industriale din oraşul Daegu şi din provincia Gyeongsang din Nord, a declarat Ministerul Energiei. Decizia ar mări de patru ori capacitatea de exploatare a energiei solare din zonele industriale ale ţării, potrivit declaraţiei.

Coreea de Sud nu dispune de terenuri disponibile pentru a construi ferme solare la scară largă. Proiectul urmăreşte să extindă capacitatea prin utilizarea spaţiilor nefolosite din marile complexe industriale. Ministerul nu a oferit un calendar sau un cost total pentru construcţia planificată.

În timp ce energia solară este principala sursă de energie regenerabilă din Coreea de Sud, naţiunea are nevoie de cel puţin 400 de gigawaţi de energie solară pentru a-şi acoperi toate nevoile energetice, potrivit Institutului pentru Energie Verde. Statul avea aproximativ 21 de gigawaţi instalaţi la sfârşitul anului 2021, potrivit BloombergNEF. 

Se aşteaptă ca energia regenerabilă să reprezinte 21,6% din totalul producţiei de energie până în 2030, potrivit ultimului plan de politică climatică al Coreei, un nivel sub estimările iniţiale de 30,2%.

Ministerul Energiei a declarat că a organizat miercuri o întâlnire cu companii precum Korea East-West Power Co., Korea Hydro & Nuclear Power Co., Hanwha Asset Management Co. şi Hyundai Electric & Energy System Co. pentru a discuta detaliile planului solar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO