ZF 24

Contractul de privatizare al uzinei Republica, anulat de instanta

29.05.2007, 14:27 28

Contractul de privatizare al uzinei Republica a fost anulat, astfel ca statul a devenit din nou proprietar al societatii, Curtea de Apel Bucuresti dand castig de cauza, marti, sindicalistilor, care au intentat proces pentru recuperarea banilor, cladirilor si terenurilor instrainate de patronul rus.
Liderul Sindicatului "Nicolae Malaxa", Constantin Dobre, si membrii de sindicat apreciau, in urma cu doua saptamani, ca patronul rus are toate motivele sa recurga la proceduri prin care sa tergiverseze verdictul in acest litigiu, pentru ca, in acest moment, valoarea uzinei Republica este de o suta de milioane de euro, in timp ce ei au cumparat unitatea cu mult mai putin.
In luna noiembrie a anului trecut, Tribunalul Bucuresi a admis cererea lichidatorului de anulare a contractul de privatizare, astfel ca statul a devenit din nou proprietar al societatii. Instanta a decis anularea contractelor pentru cele 21 de cladiri si 180 de hectare de teren care au apartinut societatii si pe care patronul rus le-a transferat altei companii si a dispus repunerea partilor in situatia anterioara privatizarii.
Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care s-a pronunta, astazi, definitiv si irevocabil in acest proces. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO