ZF 24

Constructiile isi accentueaza caderea: -14,1% in luna iulie

07.09.2009, 10:06 24

In luna iulie, comparativ cu luna anterioara, volumul lucrarilor de constructii - serie bruta - a inregistrat o scadere de 9,9%, ca serie ajustata in functie de sezonalitate si numar de zile lucratoare scaderea fiind de 9%, conform datelor Institutului National de Statistica.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata, cu 17,4%, respectiv 14,1%.

La sapte luni, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 10%, fata de perioada ianuarie-iulie 2008, in timp ce, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere de 6,3%.

Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere cu 0,7%. Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-19,0%) si la lucrarile de reparatii capitale (-14,4%).

Pe tipuri de constructii au fost scaderi la constructiile ingineresti cu 14,1% si la cladirile nerezidentiale cu 3,5%. La cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 8,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO