ZF 24

Constantin Stroe, Dacia: Industria auto trebuie să fie pe lista programelor de dezvoltare, nu a celor de reindustrializare

Constantin Stroe, Dacia: Industria auto trebuie să fie...

Autor: Corina Mirea

20.06.2013, 12:09 389

Constantin Stroe, vicepreşedinte al Automobile Dacia, cere ministrului Economiei Varjuan Vosganian să treacă industria de automobile din România pe lista proiectelor de dezvoltare continuă a guvernului şi nu pe cea de reindustrializare, ţinând cont că furnizează 10% din PIB.

“Industria auto nu a fost în criză nici pe timp de criză. Participă cu 20% la exportul anual al României, este în creştere şi există potenţial de dezvoltare. Trebuie insă ajutată de o evoluţie raţională a preţului la energie, este nevoie de o raţionalizare a reglementărilor şi de politici concrete de atragere a investiţiilor străine, de care avem nevoie ca de aer”, a afirmat Constantin Stroe,  care mai ocupă şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), în cadrul evenimentului “Cei mai mari jucători din economie”, organizat de ZF.

Stroe a mai precizat că industria de automobile din România are nevoie şi de poltici care sa încurazeze crearea clusterelor.

“Nu mai discuta nimeni despre clustere industriale. Ar trebui să adaptăm măcar ceea ce fac alţii, germanii, spre exemplu. De un an şi jumâtate discutam despre aceste centre industriale şi încă nu se concretizează. Ar fi o oportunitate de a ajuta si IMM-urile”, a adăugat Constantin Stroe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO