ZF 24

Consiliul Concurentei se implica in criza din distributia de medicamente

09.10.2008, 13:51 10

Consiliul Concureneti (CC) a reactionat astazi la situatia din industria farmaceutica, in conditiile in care de la inceputul saptamanii distribuitorii au sistat livrarea catre farmacii.

Reprezentantii distribuitorilor spun ca nu mai pot suporta pierderile cauzate de cursul de schimb, care au ajuns la “zeci de milioane de euro”. Ei cumpara medicamentele la un curs de 3,9 lei pentru un euro si isi deconteaza facturile de la farmacii la un curs de 3,3 lei.

Autoritatea din domeniul Concurentei considera ca "orice blocaj pe o piata risca sa creeze un dezechilibru intre cerere si oferta si, pe termen lung, acest lucru ar putea avea repercusiuni negative si din punct de vedere concurential".

"Speram insa la o solutionare cat mai rapida si pe cale amiabila a diferendului legat de ajustarea trimestriala a pretului medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala”, se arata intr-un comunicat al CC.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO