ZF 24

Conducerea Bank of America s-a intrunit in 2008 pentru a prelua Merrill Lynch crezand ca va cumpara Lehman Brothers

Conducerea Bank of America s-a intrunit in 2008 pentru a prelua Merrill Lynch crezand ca va cumpara Lehman
07.02.2010, 16:49 16

Cand membrii Consiliului de Administratie al Bank of America(BofA) s-au intrunit la 15 septembrie 2008 au crezut ca vor votapentru preluarea Lehman Brothers si nu achizitia Merrill Lynch,reiese dintr-un e-mail intern descoperit de anchetatorii carecerceteaza institutia financiara pentru frauda, scrie Bloomberg.

Bank of America a preluat Merrill Lynch dupa o analiza aactivelor bancii de investitii de numai 25 de ore. Tranzactia afost aprobata de actionari la 5 decembrie 2008 si incheiata la 1ianuarie 2009. In ultimele luni din 2008, pierderile Merrill Lynchau crescut cu cateva miliarde de dolari, insa conducerea Bank ofAmerica nu a informat actionarii inainte de vot, a declaratprocurorul Ne York-ului, Andrew Como.

Fosta conducere a Bank of America (BofA) a fost pusa oficial subacuzare de catre procurorul general al New York-ului pentru fraudaprin dezinformarea investitorilor in cazul achizitiei MerrillLynch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO