ZF 24

Concurenta analizeaza tranzactia Cosmote - Zapp

14.07.2009, 12:15 16

Consiliul Concurentei a anuntat ca a demarat analiza concentrarii economice realizata de catre S.C. Cosmote Mobile Telecommunications S.A. (“Cosmote”), prin dobandirea controlului unic asupra S.C. Telemobil S.A. (“Telemobil”).

"Autoritatea de concurenta analizeaza operatiunea de concentrare economica din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi luata, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este considerata efectiva", se arata in comunicatul Consiliului Concurentei.

Conform dispozitiilor Legii concurentei (nr. 21/1996) sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro”, conform oficialilor Consiliului Concurentei.

Cosmote a anuntat ca va plati 207 mil. euro pe Zapp, din care 61 mil. euro pe actiuni, diferenta fiind reprezentata de datoriile asumate de grupul elen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO