ZF 24

Concedieri pe Wall Street: Goldman Sachs va elimina câteva sute de locuri de muncă începând cu această lună

Concedieri pe Wall Street: Goldman Sachs va elimina...

Autor: Andrei Şerbănescu

13.09.2022, 14:16 220

Goldman Sachs, unul dintre titanii de pe Wall Street, intenţionează să elimine câteva sute locuri de muncî începând cu această lună, potrivit unor persoane care cunosc această problemă, a raportat Bloomberg.

Analiştii se aşteaptă ca banca să înregistreze o scădere de peste 40% a câştigurilor în acest an, potrivit datelor compilate de Bloomberg. Firma cu sediul în New York a declarat în iulie că intenţionează să încetinească angajarea şi să reinstaureze evaluările anuale ale performanţei – prefigurand reducerile de locuri de muncă pe care plănuieşte să le întreprindă mai târziu în cursul anului. Este un efort de a reduce cheltuielile pe fondul unui „mediu de operare provocator”.

Recenziile sunt de obicei folosite pentru a elimina personalul cu cele mai proaste performanţe. Goldman ar putea reduce, de asemenea, ritmul de înlocuire a personalului pe care îl pierde din cauza uzurii, a declarat la acea vreme directorul financiar Denis Coleman. Goldman avea 47.000 de angajaţi la sfârşitul celui de-al doilea trimestru, faţă de 39.100 cu doi ani mai devreme.

The New York Times a raportat luni că titanul pregăteşte o reducere semnificativă de locuri de muncă. O purtătoare de cuvânt a grupului a refuzat să comenteze.

La fel ca ceilalţi concurenţi de pe Wall Street, Goldman a fost afectat de încetinirea dramatică a activităţii bancare de investiţii, deoarece volatilitatea care a determinat câştigurile pentru tranzacţionare a afectat şi pieţele de capital şi gestionarea activelor. În timp ce operaţiunile de tranzacţionare ale companiei au înregistrat o creştere de 32% a veniturilor în al doilea trimestru, veniturile din sectorul bancar de investiţii au scăzut cu 41%, reflectând o scădere bruscă a subscrierii.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO