ZF 24

Companiile la care AVAS vinde pachetele majoritare vor putea beneficia de stergerea datoriilor

08.10.2007, 17:52 13

Firmele la care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va vinde pachetele majoritare de actiuni vor putea beneficia de esalonari la plata unor taxe si impozite, pe o perioada de cel mult cinci ani, si de scutirea totala sau partiala a unor obligatii fiscale, informeaza Mediafax.

Ajutoarele de stat se vor acorda pentru datoriile care nu au fost achitate la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta privind dezvoltarea regionala prin stimularea investitiilor directe ca rezultat al finalizarii procesului de privatizare, lansat in dezbatere publica de AVAS.

Autoritatea explica in nota de fundamentare ca acordarea de ajutoare de stat va contribui la stimularea investitiilor directe efectuate din aportul investitorului conform angajamentelor contractuale asumate in procesul de privatizare.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO