ZF 24

Compania Solar Green Capital, fondată de Dan Constantin şi Kevin Armenean, a finalizat lucrările la un parc fotovoltaic de 12 MW în Bălţeşti, Prahova, în urma unei investitii de 10 milioane euro

Compania Solar Green Capital, fondată de Dan Constantin...

Autor: Roxana Rosu

10.10.2023, 12:57 649

Compania Solar Green Capital a finalizat lucrările la un parc fotovoltaic de 12 MW în Bălţeşti, Prahova, în urma unei investitii de 10 milioane euro.

“Prin inaugurarea acestui parc solar punem în funcţiune prima capacitate dispecerizabilă a companiei şi demonstrăm angajamentul nostru pentru dezvoltarea durabilă şi pentru utilizarea eficientă a resurselor regenerabile contribuind semnificativ la reducerea emisiilor de carbon în regiunea Prahova”, susţine Dan Constantin, cofondatorul companiei Solar Green Capital.

Parcul solar se întinde pe o suprafaţă de 12 hectare, având 20.000 de panouri, şi poate acoperi necesarul de consum a 4-5.000 de locuinţe din zonă.

O parte din investitie a fost acoperită printr-o finantare acordată de Vista Bank. Antreprenorul general responsabil pentru proiectarea şi implementarea infrastructurii parcului solar a fost Alterman Engineering, companie cu capital românesc specializată în proiecte energetice, iar antreprenorul electromecanic implicat în proiect a fost firma Waldevar.

“Finalizarea cu succes a acestui proiect ne motivează să continuăm să investim şi să dezvoltăm parcuri solare şi astfel să ne aducem aportul la tranziţia către surse de energie durabilă şi nepoluantă”, a declarat Kevin Armenean, cofondator Solar Green Capital.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO