ZF 24

Compania Mad Planning and Projects a închiriat integral clădirea de birouri Colţea Media Building de pe bulevardul Brătianu către Bitcoin România

Compania Mad Planning and Projects a închiriat integral...

Autor: Roxana Rosu

10.10.2023, 15:12 584

Compania Mad Planning and Projects a închiriat integral clădirea de birouri Colţea Media Building de pe bulevardul Brătianu către Bitcoin România.

"Suntem încântaţi să anunţăm lansarea parteneriatului cu Bitcoin România şi relansarea imobilului din Bd. Brătianu, o clădire veche din anii 1920 pe care, printr-o reinterpretare integrală, am transformat-o într-o prezenţă remarcabilă a zonei centrale, un landmark al bulevardului Brătianu", a declarat Mihail Arghiropol, fondatorul Mad Projects.

Tranzacţia ar putea să revitalizeze aspectul comercială şi de business din zonă, alături de recent finalizatul proiect de birouri din Piaţa Rosetti, al companiei Strabag, şi de hotelurile Marmorosch şi Moxy din imediata vecinătate, pe strada Doamnei.

Bitcoin România este cel mai mare exchange din zona crypto, cu peste 70.000 de utilizatori activi în platformă şi cu o reţea de peste 80 de ATM-uri.

Antreprenorii câştigă investind în recuperarea acestor imobile vechi, poate cu o investiţie iniţială mai mare, dar cu un produs final de o valoare deosebită, nu doar prin suprafaţa închiriabilă, cum se întâmplă la o construcţie nouă, ci şi sub aspect arhitectural şi de patrimoniu. O clădire istorică renovată integral la calitatea originală va fi întotdeauna un produs vandabil uşor, şi asta e valabil în la nivel internaţional, nu doar în Bucureşti.

Clădirea de tip boutique a fost nominalizată la Bienala de Arhitectură din 2017.

Mad Planning and Projects, companie de investitii in real estate specializata în proiecte de conservare şi reabilitare a clădirilor istorice, a fost fondata în 2005 si este detinuta  de omul de publicitate şi scenaristul Mihail Sebastin Arghiropol.

Ultimul proiect finalizat este cladirea de apartamente La Maison din strada Dumbrva Roşie, în zona Gradina Icoanei.

Compania derulează în prezent alte doua proicte noi în zona Piata Victoriei: un imobil concept hub pe Bulevardul Lascar Catargiu, o clădire realizata de arhitectul de origine franceza Enest Doneud în 1897, şi o galerie comerciala pe Calea Victoriei 155, în spaţiul fostei sucursale BCR închisă in 2016 ani şi aflata în conservare de 7 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO